Riksbyggen planerar för 60 nya bostäder i Hyllie, Malmö


2019-02-06

Skissbild av den kommande byggnationen.
Bild: Liljewall arkitekter
Skissbild av den kommande byggnationen.

Riksbyggen har tillsammans med Liljewall arkitekter vunnit en markanvisning i Hyllie, Malmö. Nu planerar Riksbyggen för sammanlagt 60 nya bostadsrätter i Hyllie med en preliminär byggstart början 2020.

– Riksbyggen har sedan tidigare tre färdigställda/pågående projekt i Hyllie. Vi är mycket glada över markanvisningen som gör det möjligt för oss att fortsätta Riksbyggens framgångsrika bostadsbyggande i Hyllie som är ett av Malmös bästa lägen, äger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Skåne Sydväst.

Markanvisningen är belägen i området ”Söder om Klipporna” i Hyllien, fastigheten Löpöglan 1. De 60 bostäderna kommer att vara fördelade på 1-4 rum och kök och de primära målgrupperna yngre ensamhushåll, unga par och barnfamiljer.

– För Riksbyggen är hållbarhetsfrågorna centrala i våra bostadsprojekt, såväl miljömässig som social. I det här projektet fokuserar vi bland annat på att skapa goda förutsättningar för den sociala sammanhållningen i området. Detta görs genom en arkitektonisk bearbetning av gränserna mellan det privata och det gemensamma, berättar Anders Jeppsson.

Rent praktiskt görs det via lägenhetsingångar med för-trädgård från gatan, gemensamhetslokaler och uppehållsställen i huset.




Källa: Riksbyggen