Assemblin installerar i stort partneringprojekt vid Falu Lasarett


2019-02-06

Assemblin ansvarar för installationer inom värme och sanitet vid ombyggnaden av medicinkliniken vid Falu Lasarett.
Bild: Assemblin
Assemblin ansvarar för installationer inom värme och sanitet vid ombyggnaden av medicinkliniken vid Falu Lasarett.

Assemblin utför installationer av system för avlopp, vatten, värme, kyla och medicinska gaser i samband med ombyggnad av medicinkliniken vid Falu Lasarett.

Projektet genomförs i partnering med ByggDialog AB som beställare och Landstinget Dalarna som slutkund. Ordervärdet uppgår till omkring 15 miljoner kronor och ombyggnadsytan omfattar två plan om cirka 3 800 kvm i Hus 11 på sjukhusområdet. Projekteringen startade i maj och i oktober inleddes produktionsfasen. Våren 2020 ska projektet vara avslutat.

– Vi har tidigare genomfört ett flertal sjukhusprojekt tillsammans med Assemblin. Med våra goda erfarenheter känner vi oss trygga med valet av installatör, säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Projektledaren Jan-Olov Fransson vid Assemblin VS i Karlstad har tillsammans med kollegorna i Dalarna byggt upp en mycket stark projektorganisation. Assemblin har nyligen varit engagerade i en annan entreprenad vid Falu Lasarett och har tidigare även haft ett flertal uppdrag för Landstinget Dalarna vid sjukhusen i Ludvika, Avesta och Mora.

– Sjukhusprojekt har blivit något av en specialitet för oss och våra medarbetare vet vad som krävs vid uppdrag av det här slaget. Som alltid när vi arbetar i sjukhusmiljö ställs väldigt höga krav på planering och hänsyn, för att störa verksamheten så lite som möjligt, säger Viktor Smederöd, filialchef vid Assemblin VS i Borlänge.



Källa: Assemblin