Botkyrkabyggen till final i TS Brottsförebyggande pris


2019-02-06

Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen.
Bild: Botkyrkabyggen
Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen.

Struktur, uthållighet, nytänkande, genomförandekraft och en kombination av social och situationell prevention. Det är några av anledningarna till att Botkyrkabyggen går till final i tävlingen TS Brottsförebyggande pris 2019.

Stiftelsen Tryggare Sverige utlyser årligen tävlingen TS Brottsförebyggande pris. En av tre finalister i år är det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

– Jätteroligt att vi är i final. Botkyrkabyggen har en svår uppgift, vi arbetar i Fittja, Alby och Norsborg - tre av landets särskilt utsatta områden. Därför har vi stärkt vårt brottsförebyggande arbete och kommer satsa på trygghetsarbetet även framöver, säger Chris Österlund, VD för Botkyrkabyggen.

De kriterier som måste uppfyllas för TS Brottsförebyggande pris är att aktören bland annat ska ha bidragit med nya idéer och lösningar, och ha varit drivande i ett långsiktigt brottsförebyggande arbete. Den ska även arbeta med både situationell och social prevention.

– Botkyrkabyggen har förutsättningarna för att arbeta enträget och använda vår ordinarie verksamhet i det brottsförebyggande arbetet, tiden för projekt med kort effekt är förbi. Vi har även förmågan att göra flera saker samtidigt, vilket är en nödvändighet för att få genomslag. Vi har även viljan och vanan att samarbeta med andra, vilket är grundläggande för att klara svåra utmaningar, säger Chris Österlund.

Vinnaren utses på Tryggare Sveriges årsmingel den 8 februari.

Exempel på Botkyrkabyggens brottsförebyggande arbete


Detta är Tryggare Sverige:

Tryggare Sverige är en oberoende tankesmedja som arbetar med att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.



Källa: Botkyrkabyggen