Rejlers får förtroende som totalentreprenör i byggpartnering-projekt


2019-02-07

Rejlers Energiprojekt var tidigt ute med att erbjuda energipartnering till sina kunder. Arbetsmodellen ger energibesparingar och ekonomiska fördelar i stora kundprojekt. Rejlers har nu fått förtroendet som totalentreprenör i ett mer renodlat byggprojekt med partnering som arbetssätt. Rejlers angreppssätt, med energiexpertis, i modellen är unik inom byggbranschen och kommer att ge kunden Mariestads kommun många mervärden. 

– Som totalentreprenör samlar Rejlers kompetens och resurser från byggherre, underleverantörer, partners och andra intressenter tidigt i processen så att projektet gemensamt kan utvecklas redan i koncept- och projekteringsstadiet, säger Per Sjöbom, vd för Rejlers Energiprojekt.

Rejlers uppdrag innebär att modernisera och renovera ishallarna på Vänershofs IP i Mariestad. Det omfattar lokaler, garage, ny ispist, nya sarger, nya parkeringsplatser samt att se över energi- och ventilationsanläggningar. Rejlers ansvarar för allt från koncept, projektering till genomförande av entreprenaden. Ordervärdet är cirka 40 MSEK.

– Partneringmodellen är effektiv där risk och möjlighetsanalys är ett centralt begrepp som ger miljömässiga och ekonomiska vinster samtidigt som kundnyttan alltid maximeras. Vi har en öppen dialog och en nära kontakt med alla parter under hela projektet och har ett livscykelperspektiv för energianvändning, drift och underhåll i uppdragsprocessen, säger Per Sjöbom.

Fakta om partnering
Partnering är ett arbetssätt som blivit mer och mer vanligt inom byggsektorn. Det som skiljer partnering från andra arbetssätt är parterna är helt öppna när det gäller kalkyler, nedlagda timmar och kostnader. Kund och leverantör arbetar i team, har en öppen dialog och transparent arbetsmiljö. Projekten kan på så sätt förbättras och utvecklas under arbetets gång, och pengarna används på ett effektivt sätt.




Källa: Rejlers