Rosengård Fastighets AB tecknar avtal med Yalla Trappan


2019-02-08

Agneta Larsson CFO Rosengård Fastighets AB, Sevinç Süleyman samordnare Yalla Trappan och Iman Ahmad bosocial samordnare Rosengård Fastighets AB vid undertecknandet av avtalet.
Bild: Rosengård Fastigheter
Agneta Larsson CFO Rosengård Fastighets AB, Sevinç Süleyman samordnare Yalla Trappan och Iman Ahmad bosocial samordnare Rosengård Fastighets AB vid undertecknandet av avtalet.

Rosengård Fastighets AB och Yalla Trappan har tecknat avtal gällande städning. Med start i slutet av februari kommer kvinnlig städpersonal, anställd av Yalla Trappans lokalvårdservice, städa elva av fastighetsbolagets trapphus på Törnrosen i Malmö.

– Konceptet har vuxit fram genom samarbetet med Culture Casbah, vårt stadsutvecklingsprojekt, där Yalla Trappan är en viktig partner i det gemensamma utvecklingsarbetet kring projektets innehåll, säger Petra Sörling vd på Rosengård Fastighets AB.

Rosengård Fastighets AB och Yalla Trappans gemensamma bosociala arbete bidrar inte bara till att kvinnor från Rosengård får ett arbete och ett större kontaktnät utan leder även till en ändrad livsstil som gör dem mer integrerade både i sitt bostadsområde och i staden. En förälder som har ett arbete att gå till påverkar barnens framtidsbild positivt. Yalla Trappans kvinnor är fantastiska förebilder för barn och andra kvinnor på Rosengård.

– Vi på Rosengård Fastighets AB väljer att satsa på kvinnorna för vi tror att kvinnans roll som förebild på Rosengård är stark. Närvarande kvinnor kan stärka tryggheten och minska skadegörelse. Vi började med cykelskola under hösten 2018 och nu fortsätter vi genom samarbetet med Yalla Trappan, säger Iman Ahmad bosocial samordnare på Rosengård Fastighets AB

Det här är första gången Yalla Trappans personal städar trapphus. Städningen kommer påbörjas i slutet av februari 2019 och arbetskläderna tas fram och sys av sömmerskorna på Yalla Trappans syateljé på Nobelvägen.

– Yalla Trappan har ett idéburet och offentligt partnerskap (IOP) med Malmö stad enligt vår modell ”Y-Allas väg till arbete” just inom städ. Det möjliggör för oss att vi nu kan skapa nya arbetstillfällen tillsammans med Rosengård Fastighets AB. Detta är ett lysande exempel på hur den idéburna, offentliga och privata sektorn kan samverka för att få de som står längst från arbetsmarknaden i arbete. Genom detta så skapar vi ett socialt hållbart samhälle, säger Christina Merker-Siesjö ordförande på Yalla Trappan.


Om Yalla Trappan

Yalla Trappan bildades i april 2009 och är ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ som drivs av en ideell förening på Rosengård i Malmö. Idag har Yalla Trappan över 30 anställda och tar även emot praktikanter för arbetslivsintroduktion i våra tre verksamhetsgrenar: kafé/catering, syateljé samt lokalvård och konferensservice.

Yalla Trappans målsättning är att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom att tillvarata den stora kompetens som finns bland Yalla Trappans medarbetare och praktikanter skapas en livskraftig och stabil verksamhet präglad av solidaritetstänkande och innovationsrikedom.



Källa: Rosengård Fastigheter