Ett steg närmare bostäder på Jägersro travbana


2019-02-14

MKB Fastighets AB har i dag fått kommunstyrelsens godkännande att bilda ett dotterbolag som en del i arbetet med att göra Jägersroområdet till en grön stadsdel med bostäder, förskolor och serviceverksamheter.

MKB:s ansökan till kommunstyrelsen om att bilda dotterbolag är en del av processen med att förvärva området där Jägersro Trav- och Galoppbana finns i dag. På sikt ska det byggas 3400 bostäder i området, skola och förskolor, lokaler för kontor och handel samt anläggas en större park. Utvecklingen kommer att ske i samarbete mellan flera aktörer.

En förutsättning för arbetet med att omvandla området är att trav- och galoppanläggningen flyttar, och ett detaljplanearbete för att göra det möjligt kommer att påbörjas under 2019. För själva utvecklingsområdet behöver ett förberedande visions- och beredningsarbete göras innan detaljplanearbetet kan påbörjas under 2024. En detaljplan skulle då kunna antas först 2025.

Ärendet kommer att hanteras av kommunfullmäktige den 28 februari 2019.

– En dynamisk stad är hela tiden under utveckling och platser med en tydlig profil kan komma att betyda något helt annat för en framtida generation. Jägersro Trav- och Galoppbana har under mer än hundra år varit en betydelsefull plats för många, men i takt med att Malmö växer förändras stadsbilden. Jag är övertygad om att området kommer fortsätta vara värdefullt för många Malmöbor fram över, men på ett helt annat sätt än i dag, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– För Malmös framtid är det oerhört viktigt att utvecklingen av vår stad och stadsbild sker i samarbete mellan flera aktörer. I ett Malmö som växer och där Jägersroområdet omvandlas till en ny grön och tät stadsdel med många bostäder, förskolor och serviceverksamheter, behövs mer samarbete - inte mindre, säger Roko Kursar (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.




Källa: Malmö Stad