Ny digital plattform ska underlätta för byggindustrin


2019-02-14

BASF's nya digitala plattform erbjuder byggindustrin enkel åtkomst av BIM-bibliotek, verktyg, utbildning och kontakter.
Bild: BASF
BASF's nya digitala plattform erbjuder byggindustrin enkel åtkomst av BIM-bibliotek, verktyg, utbildning och kontakter.

BASF har lanserat sitt Global Virtual Design and Construction Resource Center som erbjuder digitalt BIM-innehåll såväl som digitala byggverktyg för att ge support när det gäller produktval, specifikation och användning. VDC Resource Center samlar ett globalt nätverk av byggexperter med bakgrund inom arkitekt, teknik och upphandling som kan hjälpa kunder, planerare och arkitekter med rådgivning och ge åtkomst till hela BASF:s byggkemikalieportfölj.

Med mer än 200 BIM-objekt och snart mer än 400 Revit-modeller är BASF:s BIM-portfölj den största inom byggkemikalieindustrin. Den omfattar tretton byggindustrisegment såsom vattentätningssystem, performance flooring, betongreparation och skyddande beläggningar, samt system för expansionskontroll och väggsystem.

Dessa digitala lösningar är tillgängliga på mer än tio språk från BASF:s varumärken Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme och Senergy. Under de kommande åren kommer BASF att fortsätta att utöka sitt erbjudande och bredda det med nya produktsegment och industrisektorer för att tillhandahålla ytterligare värde för professionella byggföretag. 

– Vi ägnar oss helhjärtat åt hela byggindustrin. Eftersom digitalisering nu påverkar branschen starkt, investerar vi i våra digitala erbjudanden för att kunna vara den partner som våra intressenter föredrar. Vårt nya Virtual Design and Construction Resource Center är ett perfekt sätt att ge professionella byggföretag support när de börjar använda digitala system genom att ge åtkomst till våra specifikationer och användarverktyg via det största urvalet av BIM-objekt. Fördelen med vårt digitala innehåll är att det består av produkter och lösningar som är baserade på vår avancerade kemi, vilket ger branschen tidig och enkel åtkomst till vår innovativa och hållbara portfölj, säger Ralf Spettmann, President på BASF:s Construction Chemicals-avdelning.

BASF är den första globala leverantören av byggkemikalier som har utvecklat en intern standard för digitalt skapande, kvalitetskontroll och underhåll för BIM-innehåll. Det här är baserat på de bästa metoderna från aktuella, globala standarder inklusive British Standards Institute (BSI), BIM Forum, American Institute of Architects (AIA), American Concrete Institute (ACI), International Standards Organization (ISO) och andra källor. 

– Efter tusentals nedladdningar har responsen från kunderna varit att de tycker att det är lätt att använda och består av pålitliga objekt. De kan vara säkra på att våra objekt ger en hög nivå av kvalitet på innehållet som är baserat på de globala industristandarderna och de bästa metoderna, säger Ralf Spettman.

Kunder, planerare och arkitekter kan lätt få åtkomst till de digitala resurserna var som helst i världen via flera bibliotek och plattformar. De viktigaste åtkomstpunkterna är den nya, globala BASF Virtual Design and Construction Resources-landningssidan, BIMObject®-biblioteket, BIMsmith®-marknaden och NBS National BIM-biblioteket såväl som Master Builders Solutions Online Planning Tool.



Källa: BASF