Skanska Sverige stöder arbetet mot mutor


2019-02-19

Natali Phalén, generalsekreterare IMM.
Bild: IMM
Natali Phalén, generalsekreterare IMM.

Institutet Mot Mutors (IMM) styrelse har antagit Skanska Sverige som stödjande medlem till organisationen och fortsätter därmed att utöka medlemsantalet.

– Vi är glada att välkomna Skanska Sverige som stödjande medlem till IMM. Skanska bedriver ett omfattande etikarbete och väljer nu att också stötta IMM:s arbete med att motverka korruption i samhället. Medlemskapet sänder samtidigt ett tydligt budskap mot korruption såväl internt som externt, säger IMM:s generalsekreterare Natali Phalén.

Skanska Sverige AB är ett av Sveriges största byggföretag med över 9 000 medarbetare runtom i landet. Skanskas kärnverksamhet i Sverige består av att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljö som vi lever i. Verksamheten är uppdelad i fyra grenar: bygg- och anläggningsverksamhet, bostadsutveckling, kommersiell fastighetsutveckling och infrastrukturutveckling. För mer information om Skanska, klicka här.

IMM arbetar för att motverka korruption och mutor och att stötta samhällets aktörer i hur korruptionsrisker kan hanteras. Företag och organisationer kan stödja IMM. Stödjande medlemmar ingår i IMM:s nätverk och får bland annat tillgång till stöd i korruptionsfrågor. Medlemskapet kan också ingå som ett led i CSR-arbetet.



Källa: Institutet Mot Mutor