Unikt utvecklingsprojekt ska påbörjas i Uppsala


2019-02-20

Bild: Alma Property Partners

Alma Property Partners förvärvar en av de mest centralt belägna utvecklingsfastigheterna i Uppsala

Alma förvärvar utvecklingsfastigheten Fålhagen 3:1, allmänt känd som Sivia Torg, med ett unikt läge i ett av Uppsalas mest expansiva områden och i direkt anslutning till Uppsala centralstation och Uppsala Konsert & Kongress. Under 2018 vann en ny detaljplan för fastigheten laga kraft vilket möjliggör en omfattande utveckling av både kontor, handel, restauranger, hotell och bostäder. Alma tillträder fastigheten den 2 maj, 2019, och genomför förvärvet tillsammans med Mässing Properties.

– Vi har under en längre tid identifierat Sivia Torg som den mest intressanta utvecklingsfastigheten i Uppsala. Vår ambition är att i gott samarbete med Uppsala kommun och övriga intressenter i området förverkliga fastighetens fulla potential, säger Simon de Château, Partner och CIO för Alma Property Partners.

– Det känns otroligt spännande att tillsammans med Alma utveckla ett av de mest centrala kvarteren i Uppsala. Vi ska skapa ett attraktivt kvarter och mötesplats för Uppsalaborna med ett varierat utbud av olika verksamheter som kommer ge mer liv och rörelse i området, säger Fredrik Mässing på Mässing Properties, som är ansvarig för utvecklingen av kvarteret.




Källa: Alma Property Partners