Asecs satsar stort på solceller- blir länets största anläggning


2019-03-01

Eneo Solutions bygger solceller på Asecs köpcentrum i Jönköping. Anläggningen blir den största i länet.
Bild: Eneo
Eneo Solutions bygger solceller på Asecs köpcentrum i Jönköping. Anläggningen blir den största i länet.

Med solceller på taket vill Asecs skapa värde för sina kunder och hyresgäster. Anläggningen är uppdelad på två fastigheter och kommer totalt producera 256 MWh per år. Det motsvarar hushållselen för 50 normalstora villor.

Som del av Alectas solcellssatsning är anläggningen på Asecs den största i Jönköpings län och en av de största på köpcenter i Sverige. Anläggningen är nu helt klar och redo att producera grön solel.

– Det handlar om en långsiktigt hållbar satsning som ger positiv effekt för oss alla, menar Lasse Bröms Centrumchef på Asecs.

Solcellsanläggningen kommer spara 20 ton koldioxid per år jämfört med vanlig el från nätet. Köpcentret vill inspirera andra fastighetsägare att satsa stort på solceller. Inte minst vill de kunna inspirera alla tusentals kunder till mer hållbara val.

Uppdraget levereras som ett PPA-avtal och det är Eneo Solutions har fått i uppdrag att bygga och förvalta anläggningen.

– Vi är väldigt glada att Asecs väljer att satsa på solceller. Solceller har ett starkt kommunikativt värde och förhoppningsvis kan fler aktörer i närområdet inspireras, säger Carina Thyselius, Kundansvarig Specialist, Eneo Solutions.



Källa: Eneo