Ikano Bostad bygger 77 radhus i Västra Klagstorp


2019-03-22

Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst, Ikano Bostad.
Bild: Ikano Bostad
Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst, Ikano Bostad.

I Västra Klagstorp utanför Malmö kommer Ikano Bostad att bygga 77 radhus. Radhusen kommer att byggas med smarta och hållbara lösningar i fokus. Inflyttning är beräknad från 2021.
– Det är jätteroligt att vi är med och utvecklar Västra Klagstorp, som trots närheten till Malmö har kvar sin genuina bykänsla. Efterfrågan på bostäder här är stor och det är kul att vi kan vara med och möta den, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Totalt kommer Ikano Bostad att bygga 77 radhus. Radhusens fasader kommer att få en industriell karaktär som spelar an på områdets historia. I området kommer det att skapas gemensamma ytor med plats för odling, umgänge och lekytor för barnen. Till radhusen kommer det att byggas gemensamhetshus där det kommer att finnas trädgårdsredskap och de verktyg som kan behövas när man bor i ett hus.

– Smarta och hållbara lösningar som förenklar vardagen för de boende kommer att stå i fokus, fortsätter Maria Hagman.
– Underhållsfria fasadmaterial, låg energiförbrukning, solceller, fiffig förvaring och en del smarta, tekniska lösningar utlovas av småhusutvecklarna på Ikano Bostad. Det är ett lugnt och trivsamt område där det finns stora möjligheter att skapa möten i vardagen mellan de boende och bidra till ökad delningsekonomi.

Västra Klagstorp har bra kommunikationer till Hyllie och centrala Malmö och man tar sig smidigt ut på motorvägarna om man ska till Köpenhamn, Lund eller mot Trelleborg.

Ikano Bostad förvärvade byggrätten den 7 februari av Gustavssons Fastigheter och tillträder sommaren 2019. Detaljplanen för byggrätten är klar och byggstart är planerad till 2020.



Källa: Ikano Bostad