Han är WSPs nya regionchef väst


2019-03-22

Andreas Planthaber, ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad väst.
Bild: WSP
Andreas Planthaber, ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad väst.

Med lång erfarenhet från konsultbranschen och senast som projektenhetschef på Trafikverket kliver Andreas Planthaber in som ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad väst. Han har bred kompetens inom infrastrukturområdet och brinner bland annat för hur olika aktörer i branschen kan samverka bättre.

Andreas Planthaber började i sin nya roll hos WSP i februari. Som regionchef för region väst har han ansvar för sju avdelningar, sex i Göteborg och en i Jönköping. Andreas har tidigare arbetat som chef och uppdragsledare på Sweco, men WSP har alltid stått på topplistan bland arbetsgivare och när chansen kom var han snabb att tacka ja.

– Det har varit väldigt nyttigt att sitta på beställarsidan i ett par år och med den erfarenheten i ryggen återvänder jag nu till konsultbranschen med förnyad kraft, säger Andreas Planthaber.
– Jag har alltid uppfattat WSP som seriösa, kunniga och pålitliga så jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på detta. Det finns stor potential i marknaden och jag ser goda möjligheter att utveckla samarbetet och öka förståelsen mellan de olika aktörer som vi samverkar med.

Anna Lundman som är affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det är känns bra att Andreas nu är på plats. Med sin erfarenhet och kompetens har han mycket att bidra med till hela verksamheten. Jag ser fram emot att se hur Andreas kommer utveckla WSP och Samhällsbyggnad i västra Sverige, säger Anna.



Källa: WSP