NCC hyr ut till Nordea i Danmark och startar nytt kontorsprojekt


2019-03-23

<span>Nordea, Nordens största finanskoncern och en av Europas största banker, ska hyra kontor av NCC på <span>Frederiks Plads II.</span></span>
Bild: NCC
Nordea, Nordens största finanskoncern och en av Europas största banker, ska hyra kontor av NCC på Frederiks Plads II.

Nordea har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om cirka 8 500 kvadratmeter i NCC:s kontorsprojekt Frederiks Plads II i Århus, Danmark.

– Vi är väldigt nöjda med hyresavtalet som vi har tecknat med NCC gällande Frederiks Plads. Vi ser fram emot att flytta in i nya lokaler, och att kunna bjuda in våra kunder till en ny plats som också innebär förbättrade parkerings- och mötesfaciliteter, säger Claus Pedersen-Bjergaard, regionchef för Nordea.

Frederiks Plads II omfattar cirka 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta vilket motsvarar cirka 825 arbetsplatser. Projektet är designat av arkitekt C.F.Møller och är utvecklad enligt NCC:s attraktiva Company House-koncept med bland annat gemensamma serviceerbjudande.

– Med en hyresgäst som Nordea etableras Frederiks Plads till ett ännu mer attraktivt kontorsområde och bidrar till fortsatt utveckling av stadskärnan i Århus, säger Ole Faurby, chef för NCC Property Development Danmark.

Frederiks Plads II utvecklas och genomförs i affärsområde NCC Property Development. Byggstart beräknas ske under tredje kvartalet 2019. Med uthyrningen till Nordea uppgår uthyrningsgraden till cirka 57 procent beräknat på uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras i första kvartalet 2019.

Projektet beräknas färdigställas för inflyttning under 2021.

Frederiks Plads II är NCC:s andra kontorsprojekt i området och beräknas miljöcertifieras enligt det internationella systemet DGNB, nivå Guld. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.




Källa: NCC