SISAB förnyar ledningsgruppen


2019-03-23

<span>Belma Rejnefelt tar plats i ledningsgruppen för SISAB, som avdelningschef för Fastighetsutveckling.</span>
Bild: Thomas Pella Bergsell
Belma Rejnefelt tar plats i ledningsgruppen för SISAB, som avdelningschef för Fastighetsutveckling.

Belma Rejnefelt tar plats i ledningsgruppen för SISAB. Hon tar över efter Olle Åberg som avdelningschef för Fastighetsutveckling.
– Belma, med sin personlighet och mycket goda ledaregenskaper, kommer bidra till såväl ledningsgruppens som SISAB:s utveckling. Hennes avdelning ansvarar för en av våra viktigaste framtidsfrågor och Belma passar perfekt i denna roll, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Fastighetsutvecklingsfrågorna blir allt viktigare. Behovet av elevplatser är större än det finns mark att bygga på. Då måste SISAB hitta alternativa lösningar och fastigheter.

– Jag kan inte tänka mig ett viktigare uppdrag. I en stad som växer, växer också behoven av bostäder, platser för rörelse och lek, samhällsfunktioner och inte minst behovet av nya förskolor och skolor. SISAB:s roll är att leda planeringsarbetet för nya elevplatser och jag känner en ödmjukhet inför uppgiften. För att lyckas med vårt uppdrag, behöver vi aktörer som är med och bygger ett hållbart Stockholm för framtiden, bli bättre på samarbeta, samordna och samverka, säger Belma Rejnefelt.

Ett exempel på detta är Stockholms största gymnasieskola, Anna Whitlocks gymnasium på Hantverksgatan. Där är Balder fastighetsägare, SISAB hyr fastigheten och förvaltar den för utbildningsförvaltningens verksamhet. Tidigare var detta ett kontor för Länsstyrelsen men är sedan augusti ifjol ombyggd till ett skolpalats med plats för 2200 elever.

Belma var tidigare förvaltningsområdeschef på SISAB och innan hon kom till SISAB så arbetade hon på Coor Service Management som Site manager. Olle Åberg har arbetat på SISAB i 16 år i olika ledande befattningar och går nu i pension.



Källa: SISAB