Premiär för Peabs bostadsrättsskola – information på arabiska populärast


2019-03-24

Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad, håller i Peabs bostadsrättsskola som hålls på flera orter och på flera olika språk.
Bild: Daniel Roos

Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad, håller i Peabs bostadsrättsskola som hålls på flera orter och på flera olika språk.Med start i Södertälje lördag 23 mars inleder Peab Bostad en serie utbildningar i hur det fungerar att köpa och bo i en bostadsrätt. Utbildningen kommer att hållas på både engelska, arabiska och svenska. Under året fortsätter sedan bostadsrätts-skolor på flera orter i Sverige, till exempel i Märsta, Eskilstuna och Göteborg.

– Efterfrågan på den här utbildningen har varit stor. Vi har redan ett 60-tal anmälningar i Södertälje, säger Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad.
– En majoritet vill dessutom ha utbildningen på arabiska.

På Peab Bostad ser man ett växande behov av information.

– För den som är uppväxt i en annan del av världen kan det svenska systemet med bostadsrätter kännas främmande. Därför vill vi ge saklig utbildning på fler språk än svenska, säger Sima Zangiabadi.

Bostadsrättsskolan genomförs i regi av Peab Bostad efter en idé som uppstått i dialog med ett flertal kommuner och ideella organisationer. Målet med satsningen är att deltagarna ska få lära sig skillnaden mellan olika boendeformer i Sverige. Utbildningen ger också en inblick i vilka rättigheter och skyldigheter man har som medlem i en bostadsrättsförening.

– I slutet av förra året testade vi en pilotutbildning i Skärholmen. Då kunde vi tydligt se att det uppstod frågeställningar som är helt avgörande att reda ut för den som är intresserad av att äga sitt boende, säger Sima Zangiabadi.
– Det handlar till exempel om skillnaden mellan hyra och amortering på lån.Källa: Peab