Riksbyggen och Läxhjälpen bjuder in elever till studiebesök


2019-03-26

I Brf Viva, Guldheden, Göteborg, har Riksbyggen sålt sex ungdomsettor för 95 000 kronor.
Bild: Riksbyggen
I Brf Viva, Guldheden, Göteborg, har Riksbyggen sålt sex ungdomsettor för 95 000 kronor.

Idag, tisdagen den 26 mars, bjuder Riksbyggen och Läxhjälpen in cirka 45 elever från Bergsjöskolan och Hjällboskolan till ett studiebesök med tema Bostadsmarknaden. Målsättningen är att sprida mer kunskap om hur bostadsmarknaden fungerar, ett ämne som förr eller senare kommer att påverka alla elever i framtiden.

– Riksbyggen har under lång tid arbetat med frågan om hur fler unga vuxna ska kunna få en bostad, säger Charlotta Brolin, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen.
– Unga vuxna är en av de grupper som har det tuffast på bostadsmarknaden idag och därför vill vi på Riksbyggen vara med och öka elevernas kunskap inom området.

Riksbyggen sponsrar Läxhjälpens verksamhet vid Bergsjöskolan och Hjällboskolan. De inbjudna eleverna går i årskurs åtta och nio.

– Med studiebesöket vill Riksbyggen bredda samarbetet med Läxhjälpen, säger Charlotta Brolin.
– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör och att vi ska bidra till en långsiktig samhällsutveckling. Att hjälpa ungdomar att nå godkända slutbetyg är inte bara en stor vinst för dem själva utan i förlängningen en vinst för hela samhället.

Riksbyggen har under senare tid testat nya idéer för hur unga lättare ska kunna få en bostad. I Göteborg har Riksbyggen sålt ungdomsettor i Brf Viva för 95 000 kronor. I Järfälla utanför Stockholm har Riksbyggen gjort ett första test med Hyrköp av bostadsrätt för unga vuxna.



Källa: Riksbyggen