Makita lanserar 2x18V kolborstfri kombihammare med AWS


2019-04-05

Bild: Makita

DHR283ZJU är en kraftfull kolborstfri kombihammare som drivs av 2 st 18V batterier. Kombihammaren har tre funktioner; hammarborrning, borrning och bilning, är utrustad med bland annat AWS vilket gör att den kan kopplas till en sladdlös dammsugare, och AVT Soft No Load vilket minskar vibrationerna samtidigt som det ger en mjuk start.

DHR283ZJU har tre funktioner, hammarborrning, borrning och bilning, och är utrustad med dubbel LED-belysning för god sikt under arbetets gång, samt ett vibrationsabsorberande sidohandtag för ökad komfort. DHR283ZJU är även utrustad med snabbchuck och djupanslag och levereras i Makitas praktiska MAKPAC förvaringsväska.

AVT - Anti Vibration Technology - är ett system som minskar vibrationerna i verktyget för ökad komfort och möjlighet att arbeta längre med verktyget utan att vibrationer gör att användaren måste ta en paus. Soft No Load gör att maskinen startar mjukt och varvar upp till full hastighet. Även detta för att skona användaren från skadliga vibrationer. I och med den mjuka starten hindrar även Soft No Load borr/mejsel från att börja hoppa


AFT skyddar användaren medan XPT skyddar maskinen
AFT - Active Feedback sensing Technology - stänger av verktyget för att skydda användaren om rotationshastigheten plötsligt saktar ner, medan XPT - Extreme Protection Technology - skyddar maskinen från damm och vattendroppar under arbete i krävande miljöer.

DHR283ZJU är utrustad med Makitas nya system AWS - Auto-start Wireless System, och kan snabbt och enkelt kopplas ihop med en av de sladdlösa dammsugarna DVC864L eller DVC265ZXU via Bluetooth. Användaren behöver då enbart starta maskinen för att dammsugaren ska starta. När kombihammaren stängs av slutar också dammsugaren att arbeta.

Det automatiska systemet sparar tid för användaren samt eliminerar onödigt ljud på arbetsplatsen, då dammsugaren enbart jobbar samtidigt som kombihammaren. Helt sladdfritt arbete minskar även snubbelrisken, vilket ökar säkerheten på arbetsplatsen. Beräknad säljstart är i mMaj 2019, med reservation för ändringar


Specifikationer:
• Vikt: 4,1 - 5,1 kg (beroende på batteri)
• Mått (LxBxH) 404x134x232 mm
• Kapacitet trä/betong/stål: 32/28/13 mm
• Vibrationsnivå borrning/slagborr/bilning: 2,5/9,5/8,5 m/sec²
• Varvtal (min-1): 0-980 rpm
• Antal slag (min-1): 0-5000 ipm




Källa: Makita