PE tilldelas nytt järnvägsuppdrag av Trafikverket


2019-04-11

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har av Trafikverket fått i uppdrag att projektera för ERTMS på styrområde Stockaryd i Småland.

Sträckningen Stockaryd är en del av det svenska järnvägsnätet och sträcker sig över drygt fyra mil i Småland. I projektet projekteras införande av helt nya fysiska signalsystem. Dessa ska kunna kommunicera med den nya teknik som samtidigt införs på alla svenska tåg.

– Det känns väldigt bra att vinna ytterligare ett uppdrag inom järnväg trots hård konkurrens, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på PE.
–Genom att ha igång flera stora järnvägsuppdrag samtidigt kan vi ta tillvara på en rad synergier som leder till en ökad effektivitet. Vår strategiska satsning inom järnväg ger nu resultat och vårt järnvägsteam visar återigen att de är konkurrenskraftiga.

ERTMS, som står för European Rail Traffic Management System, är en ny standard och teknik vad gäller signalsystem och den införs stegvis i hela Europa. Målet är att förenkla och öka säkerheten runt framdriften av tåg rent generellt, men också för att förenkla för tågtrafik i Sverige såväl som mellan länder.

Projektet startar omgående och löper över hela år 2020 och anbudsutvärderingssumman är på drygt tolv miljoner kronor.



Källa: Projektengagemang