132 hyresrätter och förskola i Östra Sala backe


2019-04-11

Bild: Uppsala kommun

Uppsala kommun planerar och bygger Östra Sala backe med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö, men med människan i centrum. Nu fortsätter byggnationen i området och ska bidra till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser.

– Nu fortsätter vi utvecklingen av Östra Sala Backe. Det ska bli en levande och hållbar stadsdel med blandade bostadsformer. Uppsala går i täten för ett hållbart byggande och förhoppningsvis kan vi inspirera andra kommuner och locka nytänkande byggföretag att etablera sig här, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nästa steg i utvecklingen av Östra Sala backe är att bygga 132 hyresrätter med lokaler för affärsverksamheter i bottenvåningen. Byggnationen kommer ske på Fyrislundsgatan, nära Årsta centrum. Den första inflyttningen planeras ske i början av 2021. 

Byggnationen kommer göras av ByggVesta AB. Företaget satsar, förutom på byggnadernas gestaltning, också på ett antal hållbarhetsåtaganden. Till dem hör bland annat att bygga husen så att de får en betydligt lägre energiförbrukning än regelverket. Byggnationen kommer även göras med material som minimerar miljö- och hälsofarliga ämnen.



Källa: Uppsala kommun