Wästbygg Gruppen väljer fossilfritt flygbränsle med BRA


2019-04-11

Wästbygg Gruppen flyger mindre och grönare.
Bild: BRA
Wästbygg Gruppen flyger mindre och grönare.

Byggföretaget Wästbygg Gruppen väljer att flyga med 100 procent fossilfritt biobränsle och full klimatkompensation på alla företagsresor genom BRA Miljö Class.
– Vi har målet att bli fossilfria till år 2030 och detta är bara en del i det arbetet. Här finns det möjlighet att göra skillnad redan idag, säger Wästbygg Gruppens hållbarhetschef Kristin Lundmark.


Wästbygg Gruppen har en tydlig strategi för sitt hållbarhetsarbete och har även förbättrat sitt digitala stöd, vilket innebär fler videomöten och att alla konferenser och interna möten planeras in så att tåg är möjligt transportmedel för de allra flesta deltagare.

–Vi strävar efter att välja tåg i första hand och under 2018 halverade vi vårt resande med flyg, säger Kristin Lundmark. Men mellan vissa orter är det svårare och då är vi mycket tacksamma att BRA driver utvecklingen för hållbarare flyg och bättre drivmedel.

Genom att flyga med BRA Miljö Class, som alltid inkluderar fossilfritt biobränsle till större del av resan, minskar nettoutsläppen av koldioxid i atmosfären från Wästbygg Gruppens flygresor med cirka 70 procent.

Att bara välja BRA som flygbolag, innebär dessutom att alla flygresor som görs är fullt ut klimatkompenserade, genom Gold Standard-certifierade projekt.

– Vi är oerhört glada att Wästbygg Gruppen är föregångare inom byggbranschen och väljer BRA Miljö Class med fossilfritt biobränsle för alla sina flygresor, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef för BRA.

Som ett av Sveriges största inrikesflygbolag har BRA, som flyger till och från Bromma flygplats, i många år arbetat konsekvent för att minska utsläppen från inrikesflyget:




Källa: Wästbygg