Fokus på nyproduktion av bostäder i Västerås för nyanställd projektutvecklingschef


2019-04-15

Monica Hed-Johansson ny projektutvecklingschef på Mimer.
Bild: Mimer
Monica Hed-Johansson ny projektutvecklingschef på Mimer.

Monica Hed-Johansson tillträder i juni som projektutvecklingschef hos Bostads AB Mimer. Hon kommer närmast från Eskilstuna kommunkoncern där hon haft uppdrag som VD inom allmännyttan, teknikchef och senast som chef för fastighet och exploatering på kommunledningskontoret. Monica Hed-Johansson ska främst arbeta med den nyproduktion som nu sker i Västerås och framförallt utvecklingen av Öster Mälarstrand, sjönära boende med båtliv och restauranger.

Västerås har en stark befolkningsutveckling och ett stort behov av nya bostäder. Öster Mälarstrand är ett av stadens mest attraktiva områden och där har Bostads AB Mimer detaljplanerad mark med byggrätt för 1400 bostäder. Mimer tänker själva bygga cirka 400 lägenheter och Bonava har köpt byggrätten för cirka 550 bostäder.

– Vi har en stor utmaning framför oss gällande vår nyproduktionstakt. Monica kommer främst att jobba med utveckling av fastigheten Förseglet på Öster Mälarstrand, säger Mikael Källqvist, VD för Mimer.
– Det är ett stort projekt som ska pågå under många år framöver. Vi vill utveckla ett riktigt bra kvarter och ett fint tillskott av nya bostäder till området. Monica har helt rätt kompetens för ett så komplext projekt. Vi är glada att hon tackat ja till rollen.

– Bostadsmarknaden är komplex idag med ett stort bostadsbehov samtidigt som klimatet på bostadsmarknaden blir allt hårdare, säger Monica Hed-Johansson.
– Jag följer utvecklingen med stort intresse och jag ser fram emot att få börja på Mimer och att få vara med och bygga framtidens bostadsprojekt. Mimer är ett omtänksamt bolag som hela tiden strävar efter att tänka även på nästkommande generationers hyresgäster.



Källa: Mimer