Med nya Volvo EC60E får du en stor maskins prestanda i ett kompakt format


2019-05-01

Arbetsbild på Volvo EC60E bandgrävare.
Bild: Volvo Construction Equipment
Arbetsbild på Volvo EC60E bandgrävare.

Arbetsbild på Volvo EC60E bandgrävare.
Bild: Volvo Construction Equipment
Arbetsbild på Volvo EC60E bandgrävare.

Volvo EC60E med flera redskap från Volvo Construction Equipment.
Bild: Volvo Construction Equipment
Volvo EC60E med flera redskap från Volvo Construction Equipment.

Enkel service med Volvo EC60E - lätt tillgänglig.
Bild: Volvo Construction Equipment
Enkel service med Volvo EC60E - lätt tillgänglig.

Den mer kraftfulla och produktiva bandgrävaren EC60E från Volvo Construction Equipment, som ersätter utgående EC55C, är byggd för komfortabel och effektiv användning i en mängd applikationer.

Den nya bandgrävaren EC60E från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är byggd för att passa alla arbetsplatser – från trånga platser till stora byggprojekt. Den här maskinen erbjuder bättre drivgrepp, utmärkt svängkraft och hög lyftkapacitet för att snabbt ge enastående resultat. Med en kompakt konstruktion, långt skaft och valbar fast bom och offsetbom passar mångsidiga och kraftfulla EC60E för en mängd applikationer.


Kraft + k
ontroll = enklare och snabbare körning
För att säkerställa bästa prestanda arbetspass efter arbetspass har den här maskinen en Steg 5-motor från Volvo och justerbart hydraulflöde. Det effektiva kylsystemet drivs med 44,3 kW effekt för att eliminera överhettning.

EC60E:s mycket följsamma reglage säkerställer att maskinen gör exakt som föraren vill och att rörelserna flyter på bra under arbetet. Föraren kan ställa in maskinen efter egna önskemål och utifrån arbetsuppgiften, vilket innebär smidigare manövrering och bättre prestanda. De extra hydraulflödena, det elmanövrerade schaktbladet och bomoffsethastigheten kan justeras av föraren och skräddarsys efter tre olika arbetslägen: aktivt, normalt eller mjukt.

EC60E har ett uppgraderat hydraulsystem med en omarbetad huvudmanöverventil. När ett högre hydraulflöde krävs för en viss rörelse kan huvudmanöverventilen kombinera flödet från flera pumpar för att optimera maskinens drift och öka funktionaliteten. Flödet kan kombineras till skaftcylindern så att skafthastigheten ökar, vilket inte minst är praktiskt vid planering.

Flerfunktionell maskin med olika redskap
Mångsidiga EC60E kan utrustas med en mängd hållbara redskap som passar för en rad olika applikationer, inklusive el- och vattenledningsdragning, bygg- och anläggningsarbeten, jordbruk, markberedning och skogsbruk. Redskapsbytena är enkla att utföra, vilket sparar tid och kostnader. Maskinens konstruktion, hydraulik, ledningar och reglage i hytten kombinerat med Volvos redskapssortiment gör att EC60E utan vidare kan användas för varierande uppdrag.

Med tillägg av ett mekaniskt eller hydrauliskt snabbfäste blir redskapsbytena snabba och effektiva. En komplett uppsättning skopor, från allroundskopor till dikningsskopor, är tillgänglig så att maskinen fungerar på många olika områden. Volvos hållbara hydraulhammare är helt kompatibla med EC60E. Det stora utbudet av hammare har konstruerats för att krossa alla sorters material och kombinerar utmärkt prestanda med låga ljud- och vibrationsnivåer. Maskinen kan också utrustas med en Volvotumme som fungerar med både direktmonterade Volvoskopor och snabbfästen så att det går att utföra många olika uppgifter, till exempel stapling, uppläggning, lastning, lyftning och flyttning.

Lägre kostnader, mer drifttid
Volvo-motorn och förbättrad hydraulik samverkar till utmärkt bränsleeffektivitet. Den valbara funktionen för automatisk motoravstängning, som är unik för Volvo, stoppar motorn automatiskt efter en förinställd tid, vilket sänker både bränslekostnader och buller. Något som bidrar till att sänka bränslekostnaderna ännu mer är ECO-läget som ingår som standard. När funktionen är aktiv minskar motorvarvtalet något, men inte prestanda, vilket ger lägre bränsleförbrukning. En stoppad timmätare reducerar underhållskostnader och ökar maskinens andrahandsvärde.

EC60E är utrustad med en rad olika funktioner som tillsammans ökar maskinens tillgänglighet och minskar stilleståndstiden. Serviceåtkomst från marknivå och praktiska smörjpunkter minskar servicetiden och underhållskostnaderna. Serviceintervallen kan enkelt övervakas via skärmen i hytten, som visar påminnelser när det är dags för underhåll.

Nyckelspecifikationer:

MotorVolvo D2.6H Steg V
Nominell effekt vid36,7 varv/s (2 200 varv/min)
...SAE J1995 brutto44,3 kW (60 hk)
Totalbredd1 920 mm
Max. räckvidd, standard/lång arm6,105 / 6,395 m
Tipphöjd standard/lång arm4,150 / 4,340 m
Grävdjup, standard/lång arm3,695 / 3,995 m
Grävkraft (ISO 6015)28.8 kN
Brytkraft (ISO 6015)43,3 kN
Maskinvikt5 730 kg



Källa: Volvo