GBJ Bygg och Knauf skapar hållbart hyresprojekt i Växjö


2019-05-10

Patrik Wiklund, projektledare på GBJ Bygg.
Bild: GBJ Bygg
Patrik Wiklund, projektledare på GBJ Bygg.

Byggbolaget GBJ Bygg väljer Knauf som leverantör till det egna hyresprojektet Kvarteret Dörren i Växjö. Anledningen: Ett bättre lambdavärde och en bättre affär.

I södra Växjö växer en ny, populär och hållbar stadsdel fram: Vikaholm. Här byggs bostäder, entrétorg, park, förskola och äldreboende – bland annat av GBJ Bygg. Det välrenommerade byggbolaget har redan färdigställt 14 kedjehus och är nu mitt uppe i det egna hyresprojektet Kvarteret Dörren.

Kvarteret Dörren består av fyra identiska fyravåningshus i puts och med sadeltak. Mellan husen kommer det anläggas en gemensam gård med fruktträd och plats för odling. Totalt står nybyggnationen för 58 hyresrätter med två eller tre rum och kök. Längst ned i ett av husen finns även en butikslokal.

De första hyresgästerna kommer kunna flytta in lagom till semestern, i juni–juli 2019, resterande beräknas vara på plats i månadsskiftet september–oktober.


Mycket på varje pall
De fyra husen byggs med prefabricerad betong och har vindar med fläktrum och förråd. Och isoleringen, den kommer till stor del från Knauf Insulation.
– Vi väljer gärna Knauf Insulation, det är bra produkter, säger Patrik Wiklund, projektledare på GBJ Bygg.

Produkten GBJ Bygg valt från Knauf är Ecobatt med lambda 35 som används till både ytter- och innerväggar. Invändigt handlar det om badrumsväggarna.

Fördelarna med Ecobatt är flera, tycker Patrik. Dels är det väldigt bra lambdavärde, dels är isoleringen ordentligt komprimerad vilket gör att det får plats mycket på varje pall.


”Extra bra att den är luktfri”
Ett bättre lambdavärde och en bättre affär, sammanfattar en nöjd projektledare och fortsätter:
– Jag tycker själv att det fungerar jättebra! En del hos oss tycker dessutom att den är extra bra för att den är luktfri.

Och även om det är Ecobatt som är den stora produkten i det här projektet har GBJ Bygg faktiskt valt ytterligare en Knauf Insulation-produkt till Kvarteret Dörren.
– Vi använder byggmatta på rulle som sista isoleringsskydd på vinden och det har också funkat mycket bra.



Källa: Knauf Insulation