Heimstaden byter till biogas i 13 fastigheter i Trelleborg


2019-05-10

Fastigheten Svanen 11 är en av 13 fastigheter i Trelleborg där Heimstaden bytt från naturgas till biogas.
Bild: Heimstaden
Fastigheten Svanen 11 är en av 13 fastigheter i Trelleborg där Heimstaden bytt från naturgas till biogas.

Nyligen har Heimstaden bytt från naturgas till biogas i 13 fastigheter, med totalt drygt 550 lägenheter, i Trelleborg. Skiftet innebär att Heimstaden minskar sina fossila utsläpp av koldioxid med cirka 750 ton per år.

Heimstaden arbetar medvetet med att effektivisera sina fastigheter för att motverka att resurser används i onödan. För den energi som faktiskt ändå behöver användas, väljer man det mest hållbara alternativet.

– Vi jobbar mycket medvetet med att i första hand effektivisera driften av våra fastigheter för att på detta sätt minska mängden energi som används i onödan, säger Patrik Nilsson som är drift- och teknikchef på Heimstaden Sverige.
– Man kommer en bra bit med att byta ut och justera alla tekniska system. Målet är att minska både miljöpåverkan och kostnader.

Bytet till biogas i Trelleborg är bara en av alla de satsningar Heimstaden gör för att aktivt öka andelen förnybar energi i systemet, vilket i sin tur bidrar till minskad användning av fossila bränslen och därmed minskade koldioxidutsläpp.

Heimstaden köper biogas till fastigheterna i Trelleborg från Ørsted.



Källa: Heimstaden