Wästbygg AB bygger unika Lefflers park i Göteborg


2019-05-15

Bild: Codesign

På centrala Hisingen utvecklar Bräcke diakoni ett nytt bostadskvarter med billiga hyresrätter, verksamhetslokaler och ett LSS-boende under samma tak. Wästbygg AB har fått uppdraget att uppföra kvarteret om tre huskroppar och totalt cirka 7000 kvm.

Projektet är bland de första i sitt slag där vanliga lägenheter varvas med vårdverksamheter. Visionen är att skapa möten mellan människor för ett medmänskligare samhälle.

– Lefflers park är ett mycket spännande projekt och Bräcke diakonis idé att stå för ett medmänskligare samhälle stämmer väl med Wästbygg Gruppens ambition att verka för en god social hållbarhet. Vi vill skapa miljöer där alla i samhället ska trivas helt enkelt, säger Joakim Efraimsson som är arbetschef på Wästbygg AB.

Projektet är ett partneringprojekt där Wästbygg AB har varit med från ett tidigt skede och tillsammans med Bräcke diakoni har vi format projektet och hittat effektiva lösningar.

– Nu känns det bra att vi börjar bygga, säger Joakim Efraimsson

Även Bräcke diakoni ser fram emot att det blir verklighet av visionen.

– Lefflers park ska vara ett kvarter där hela samhället ryms. Där hyresrätter samsas med vårdverksamhet och där det ska vara lätt att ta ett socialt ansvar. Med bygget vill vi bidra till att minska bostadsbristen men även skapa integration i praktiken. Vi har en stor park där vi har möjlighet att bygga. Förhoppningsvis är detta bara början, säger Helene Mellström, direktor på Bräcke diakoni.

Byggstart sker hösten 2019.

Hyresrätter och LSS-boende




Källa: Wästbygg