Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier


2019-05-16

Carin Stoeckmann valdes till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.
Bild: Sveriges Byggindustrier
Carin Stoeckmann valdes till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

På årets Byggstämma valdes Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne AB, till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar rollen som ordförande för Sveriges Byggindustrier. Det ska bli otroligt roligt att få vara med och utveckla organisationen vidare inom våra fyra viktiga fokusområden sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och attraktiva kollektivavtal. De är alla viktiga för att vi ska uppnå en attraktiv, sund och säker byggbransch och ett väl fungerande och hållbart samhälle där människor kan bo, arbeta, leva och ta sig fram på olika sätt, säger Carin Stoeckmann, ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

– För att lyckas med detta är det också centralt att vi i alla sammanhang lyfter vikten av en fortsatt digitalisering i ett högre tempo och att hållbarhetsfrågorna finns med inom alla områden, gärna kopplade till Agenda 2030, fortsätter Carin Stoeckmann.
– Jag har själv lagt ned mycket tid och engagemang inom både hållbarhet och digitalisering och ser en enorm potential i dem. Det innebär också att branschens kompetensförsörjning kräver en del nya roller och kompetenser framåt.

Till ny vice ordförande valdes Gunnar Hagman, Skanska Sverige AB.

I samband med Byggstämman avtackades den tidigare ordföranden Svante Hagman, NCC AB, för sina insatser i förbundsstyrelsen.

Sveriges Byggindustriers förbundsstyrelse för perioden 2019/2020 består av följande tretton ledamöter:

Utöver Svante Hagman lämnade Thomas Jansson (NA Bygg AB) samt Urban Nilsson (Berggren & Bergman AB) förbundsstyrelsen.



Källa: Sveriges Byggindustrier