Vattenfall tar plats i styrelsen för Sweden Green Building Council


2019-05-16

Ulrika Jardfelt är chef för Vattenfall Värme i Sverige och nyinvald ledamot i styrelsen för Green Building Council.
Bild: Vattenfall
Ulrika Jardfelt är chef för Vattenfall Värme i Sverige och nyinvald ledamot i styrelsen för Green Building Council.

Ulrika Jardfelt, chef för Vattenfall Värme i Sverige, har valts in i styrelsen för Sweden Green Building Council. Kansliet utser och certifierar byggnader som byggts med hållbara metoder och material.

Organisationen, som är icke vinstdrivande och utan privat ägande, verkar för ett hållbart samhällsbyggande. Byggnader som klarar kraven för att ha byggts på ett hållbart sätt kan certifieras i fem olika klasser; Miljöbyggnad, BREEAM-SE, GreenBuilding, Citylab och LEED.

– Certifiering av byggnader är en nyckel för att få ett hållbart samhälle. Jag känner mig stolt och mycket motiverad att få arbeta med den organisation i Sverige som skapar förutsättningar för detta. Särskilt spännande är det givetvis för mig att få vara en del av den krets där våra kunder pratar hållbarhet, säger Ulrika Jardfelt.

Sweden Green Building Council är en organisation bestående av företag och organisationer som vill utveckla och påverka samhällsbyggande till en mer hållbar inriktning. Representanter från Vattenfall, Skanska, HSB, Stockholms stad och Jernhusen är några av de 12 som sitter i styrelsen.

Globalt finns det Green Building Councils i över 90 länder och sammantaget bedrivs hälften av all världens byggverksamhet i dessa länder. Sammanlagt ingår fler än 10 000 företag och branschorganisationer.

Ulrika Jardfelt är Sverigechef för Vattenfalls värmeverksamhet som omsätter ca 3 miljarder kr per år, har 460 anställda och ca 14 000 företags- och privatkunder. Ulrika tillträdda tjänsten hösten 2018. Hon har tidigare bland annat varit VD för Svensk Fjärrvärme i fem år.



Källa: Vattenfall