Detaljplan har vunnit laga kraft – nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form


2019-05-16

Bild: OBOS

I februari 2017 gick OBOS ut med ett tillkännagivande om att man förvärvat mark för att bygga drygt 200 nya bostäder i Tygelsjö. På grund av en överklagad detaljplankunde man dock inte börja marknadsföra de planerade bostäderna under 2018 som tänkt.
– Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

– Det är en planprocess som har dragit ut på tiden, säger Anders Borgqvist.
– Att detaljplanen nu har vunnit laga kraft innebär helt enkelt att den inte längre kan överklagas – och att vi nu kan fortsätta planera projektet mer på detaljnivå.

Det nya området i Tygelsjö, som man har valt att kalla Tygelsjö Väster, kommer att erbjuda blandad bebyggelse med alltifrån friliggande villor till kedjehus och flerfamiljshus i upplåtelseformerna äganderätt och bostadsrätt. Dessutom planeras för olika typer av service längs en centralgata som ska löpa längs med området.

– Tygelsjö är unikt i Sverige. Bara fem kilometer från havet ligger det lantligt men på cykelavstånd till Hyllie som är Sveriges snabbast växande stadsdel. Hyllie är hemvist för många företag och har också direkttåg till Malmö C och till Kastrup. Det nya området kommer att bli en pärla, säger Anders Borgqvist.

Hittills har projektområdet med över 200 bostäder i Tygelsjö mötts av stort intresse från allmänheten, hittills har OBOS fått in över 1200 intresseanmälningar.



Källa: OBOS