Från egenföretagare till byggledare på företag med tillväxtstrategi


2019-05-20

Från egenföretagare till byggledare på företag med tillväxtstrategi.
Bild: Knauf Insulation
Från egenföretagare till byggledare på företag med tillväxtstrategi.

Under 2000 utarbetade HM Gruppen A/S en strategi för kontinuerlig tillväxt – både i takt med tidens förändringar, men också som stöd i jakten på bra medarbetare. Snickaren Claus Dalskov anställdes som byggledare. I dag står han bland annat för kontakten med Knauf Insulation och har specialutbildad personal som utför inblåsningen av isoleringsmaterialet.

Claus Dalskov är 54 år och har varit byggledare i tre år. Han har erfarenhet av att leda en byggarbetsplats från sin tid som egenföretagare. Han stortrivs på sitt jobb, gillar att hänga med i utvecklingen och ser sig själv bli kvar på HM Gruppen i många år. Själva företaget fyller 150 år inom kort. Då ska erfarenheterna förstås firas. Men fest är en sak, en helt annan sak är det viktiga arbetet i vardagen där det aldrig varit mer aktuellt att genomföra energirenoveringar än just nu.

Med sin stora kunskap om träkonstruktioner har byggledaren Claus Dalskov lärt sig hur otroligt viktigt det är att kombinera allt han vet med de senaste metoderna, teknikernaoch materialen, till exempel Knauf Insulations produkt Supafil. Han berättar att materialet är otroligt lätt och snabbt att jobba med – och att både pris och kvalitet slår andra liknande produkter.

Ett annat viktigt skäl till att man valt att arbeta med materialet är att det ger bra ekonomi i byggandet. Dessutom är det mycket lättare att blåsa in isoleringen än att rulla ut det som mattor, vilket lätt skapar köldbryggor och försämrar möjligheten att minska energispillet. I dag är det viktigt med en framtidsinriktad energirenovering så att Claus på HM Gruppen kan stå för utförandet, värna miljön och ge nöjda kunder en högre livskvalitet.

Anställer utsatta unga
Som medarbetare i en solid och brett förankrad verksamhet i Holbæk ser Claus ljust på framtiden. HM Gruppen A/S känner stort ansvar för att utbilda framtidens skickliga hantverkare – för att tillmötesgå politikerna, men också för att ta ett nödvändigt socialt ansvar för unga lärlingar, till exempel genom att integrera utsatta grupper i byggbranschen.

– Det råder inget tvivel om att det är miljön som kommer att ha första prioritet under lång tid framöver. Det är både spännande och riktigt bra – för det är den vägen vi måste gå! Vi ska minska våra koldioxidutsläpp och förbättra energianvändningen och därmed miljön, säger Claus.
– Men i verkligheten kan allt hända!



Källa: Knauf Insulation