Swedavia Real Estate rekryterar ny VD med lång erfarenhet


2019-05-23

Stefan Stenberg, ny vd för Swedavia Real Estate.
Bild: Torbjörn Persson
Stefan Stenberg, ny vd för Swedavia Real Estate.

Stefan Stenberg har utsetts till ny vd för Swedavia Real Estate, som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter på och omkring Swedavias flygplatser. Han tillträder tjänsten under maj månad.

Real Estate är ett snabbväxande rörelsesegment inom Swedavia med stora pågående utvecklingsprojekt, framför allt på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport, där nya hotell, kontorshus och logistikområden växer fram.

– Fastighetsaffären blir allt viktigare för Swedavia. Genom att utveckla hotell, kontor och andra kommersiella fastigheter i anslutning till våra flygplatser stärker vi flygplatsernas roll som attraktiva mötesplatser, samtidigt som vi bidrar till finansieringen av deras utveckling, säger Karl Wistrand, vice vd Swedavia och tillförordnad direktör för koncernenheten Anläggning och system.

Stefan Stenberg är idag chef för Asset Management och Portfölj inom Swedavia Real Estate. Han har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, bland annat som fastighetschef i NCC och i Castellum/Brostaden. Stefan Stenberg efterträder Karl Wistrand som har varit vd för Swedavia Real Estate sedan 2013.



Källa: Swedavia Real Estate