Abetong växlar upp miljö- och kvalitetsarbetet med viktig rekrytering


2019-05-24

Ann-Sofi Persson, Miljö- och kvalitetschef på Abetong och Contiga AB.
Bild: Abetong
Ann-Sofi Persson, Miljö- och kvalitetschef på Abetong och Contiga AB.

I mars tillträdde Ann-Sofi Persson den nyinrättade rollen som Miljö- och kvalitetschef för Abetong, som har huvudkontoret i Växjö och systerbolaget Contiga AB med verksamhet i Norrtälje. Med lång erfarenhet av miljöarbete och samhällsplanering i ledande positioner blir hon en viktig del i företagets strategiska förbättringsarbete.

– Miljö- och kvalitetsfrågor ökar allt mer i betydelse för de flesta företag, inte minst inom betongindustrin. Det finns stora utmaningar att ta oss an och samtidigt stor potential för utveckling. Det är en viktig resa som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Ann-Sofi.


Bred erfarenhet från offentlig sektor
Ann-Sofi har arbetat drygt 15 år inom offentlig sektor, bland annat som miljöchef och därefter förvaltningschef för Miljö- och byggförvaltningen i Ljungby kommun. Nu får hon en övergripande roll med samordnande ansvar för kvalitets- och miljöfrågor på både Abetong och systerbolaget Contiga AB i Norrtälje.

– Vi är förstås väldigt glada att kunna välkomna Ann-Sofi till oss. Hon kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet av strategifrågor och verksamhetsutveckling samt sina kunskaper kring lagstiftning inom sitt område, säger Filip Sten, vd på Abetong och Contiga AB.

Certifiering viktig kvalitetsstämpel
En viktig del i Ann-Sofis arbete är att säkerställa att företagen uppfyller de krav som ställs för att bibehålla sina certifieringar inom olika områden. ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö) är de mest omfattande i dagsläget, men planen är att redan under nästa år certifiera Abetong även enligt arbetsmiljöstandarden ISO 45001.

– Certifieringarna är en kvalitetsstämpel som skickar tydliga signaler om att vi har ett bra förbättringsarbete. Och de är dessutom viktiga rent affärsmässigt eftersom de ofta är skallkrav i stora upphandlingar, säger Ann-Sofi.

Utöver ISO-arbetet samordnar eller medverkar hon i en rad olika projekt inom miljö- och kvalitetsarbetet. Ett exempel är satsningen på klimatförbättrade betongelement som syftar till att minska företagens koldioxidutsläpp. Ett miljöutbildningspaket i olika moduler för företagets alla medarbetare är ett annat projekt i Ann-Sofis regi som startats under våren.

– Hållbarhet är centralt i vårt utvecklingsarbete, både när det gäller att effektivisera olika delar av produktionen och att utveckla arbetsplatsen. Personligen tycker jag det är väldigt spännande att få chansen att vara med och påverka i många olika delar av verksamheten och jag hoppas kunna bidra till att ta Abetong och Contiga AB vidare framåt, säger Ann-Sofi.



Källa: Abetong