Grönt ljus för Jubileumsparken


2019-05-24

Bild: Atelier Le Balto och Mareld

Kommunfullmäktige gav på torsdagens möte klartecken för att fortsätta arbetet med Jubileumsparken fram till 2023. I planerna ingår parkytor, ett större saltvattensbad och att den populära bastun görs permanent. Samtidigt godkändes en projektbudget på 347 miljoner.

– Beslutet i kommunfullmäktige innebär att vi kan fortsätta arbetet med att bygga Jubileumsparken tillsammans med göteborgarna steg för steg, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken på park- och naturförvaltningen.

Jubileumsparken är redan i dag ett populärt utflyktsmål med över 80 000 besökare i fjol. Förutom bastun och det allmänna badet finns det mängder med andra aktiviteter som lockar göteborgarna till Frihamnen. Fullmäktiges beslut innebär att parken kan gå från tillfällig park till permanent i samband med stadens 400-årsjubileum.

– Får vi bara alla tillstånd så kan en utflyktslekplats, ett flytande saltvattensbad och tillhörande vistelseytor, öppnas i tid till jubileumsåret. Det känns riktigt bra, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken.

Jubileumsparken byggs i Frihamnen – ett delområde i Älvstaden, ett av Norden största stadsutvecklingsprojekt. Parken omfattar två av stadens jubileumssatsningar inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021: ”Jubileumspark i Frihamnen” och ”Bada mitt i stan”.
Jubileumsparken har tilldelats flera priser, senast Sienapriset för 2018. Sienapriset delas ut av Sveriges arkitekter till landets bästa landskapsarkitektur.



Källa: Älvstaden