Hållbarhetsexpert Sue Clark går till Tengbom


2019-05-28

Sue Clark, blivande projektledare med inriktning mot hållbarhet på Tengbom.
Bild: Tengbom
Sue Clark, blivande projektledare med inriktning mot hållbarhet på Tengbom.

Den 19 augusti börjar Sue Clark som rådgivare och expert inom hållbarhet på Tengbom. Hennes uppdrag är både strategiskt och praktiskt och syftar till att stärka Tengboms hållbarhetserbjudande och linjera varje projekt enligt FN:s globala mål, Fossilfritt Sverige och Tengboms egna mål.

Sue Clark kommer närmast från Sweden Green Building Council där hon haft titeln Chef Internationella Program och arbetat som hållbarhetsexpert med särskilt fokus på globala certifieringssystem som LEED och WELL. Hennes expertis är djupgående och inom ramen för SGBC har hon initierat och drivit flertalet projekt och pilotsatsningar inom hållbart byggande och certifiering.

Uppdraget på Tengbom syftar till att implementera hållbarhet i samtliga projekt och arbeta mot att det blir en helt integrerad del av verksamheten, inifrån och ut. Rollen är strategisk såväl som praktisk med målet att, oavsett projekt eller uppdrag, se till att Tengbom som företag såväl som alla projekt ska vara hållbara i linje med FN:s globala mål, Fossilfritt Sverige samt Tengboms egna hållbarhetsmål.

– Hållbarhet är komplext och det finns för många aspekter för enbart en person att hantera. Därför behöver man arbeta i grupper och där är jag personen som kan styra diskussionen, samla experter och fokusera på enskilda utmaningar, säger Sue Clark.

En viktig del i Sues uppdrag är just att agera länk mellan arkitekter, ingenjörer, kunder, myndigheter och certifieringsorgan. Hon blir en viktig rådgivare som med sin gedigna kompetens och positiva personlighet kommer att stärka Tengboms hållbarhetserbjudande. Hennes specialistkompetens inom WELL kommer säkerställa att människans välmående alltid är i fokus.

Sues titel på Tengbom blir Projektledare med inriktning mot hållbarhet där hon kommer vara en del av projektledningsstudion i ledning av affärsområdeschef Anna Kjellgren samt agera högerhand till hållbarhetschef Ivana Kildsgaard.

– Jag är otroligt stolt och glad över att få Sue Clark som kollega och vapendragare i miljö- och hållbarhetsfrågor. Jag ser väldigt ljust på vårt samarbete och hur hon med sin expertis spetsar till vår kompetens inom hållbarhet, säger Ivana Kildsgaard. 



Källa: Tengbom