Aros Bostad ger kunderna ökad trygghet genom att införa garanti vid försening


2019-06-03

Aros Bostadsutveckling AB ökar kundernas trygghet i köpet av en ny bostad genom att införa en säkerhet i förhandsavtalen vid köp av en nyproducerad bostadsrätt, vilken ger kunden rätt att häva avtalet vid försening.

I början av 2018 införde Aros Bostad, som en av de första på marknaden en marknadsgaranti med syfte att ge bostadsrättsköparna en ökad trygghet. Nu kompletteras detta ytterligare genom att Aros Bostad tillför en säkerhet i förhandsavtalen, vilken ger kunden rätt att häva avtalet och få tillbaka förhandsavgiften i det fall den preliminära tiden för inflyttning som anges i förhandsavtalet försenas med ett kvartal eller mer.

En mer restriktiv utlåning till bostadsköpare, med bolånetak och amorteringskrav, har bidragit till att försäljning av bostäder långt innan produktionsstart försvårats avsevärt. Aros Bostads syn på marknaden i Stockholmsområdet är dock att det underliggande strukturella behovet av bostäder fortfarande är stort. Antalet produktionsstarter av nya bostäder faller nu kraftigt till följd av bankernas ökade krav på försålda lägenheter för att finansiera nya bostadsprojekt.

– Att skapa trygghet för våra bostadsköpare är en av Aros Bostads absoluta kärnvärden, därav är det naturligt för oss att vara lyhörda mot marknaden och ständigt arbeta med att hitta nya lösningar, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.
– Genom att ge kunderna rätt att häva avtalet och få tillbaka handpenningen vid förseningar tror vi att våra bostadsköpare kan känna större trygghet i sin investering i en ny bostad.”

De nya avtalen kommer i ett första steg att tillämpas i projektet Link Järva Krog, vilket produktionsstartades i maj 2019.



Källa: Aros Bostad