Derome ska bygga fossilfria förskolan Hoppet


2019-06-03

Den fossilfria förskolan Hoppet ska byggas på Backa kyrkogata.
Bild: Liljewall arkitekter
Den fossilfria förskolan Hoppet ska byggas på Backa kyrkogata.

Fossilfria förskolan Hoppet har tagit ett steg närmare byggstart. Trähustillverkaren Derome har utsetts till totalentreprenör för det uppmärksammade projektet.

Upphandlingen av totalentreprenör har varit lite annorlunda än vanliga förskoleprojekt, berättar byggprojektledare Anders Hall på lokalförvaltningen:
– Vi har gjort en upphandling med stort fokus på projektets miljömål där de intresserade har utvärderats och poängbedömts. Urvalet har först skett skriftligt och slutkandidaterna har intervjuats. Det har varit en spännande resa.

Lokalförvaltningens val föll slutligen på Derome, trähusproducent med huvudkontor i halländska Veddige.

– Att få vara en del av Hoppet är en stor ära för oss. Vi är en träindustri med rötterna i skogen och trä är det naturliga valet för oss. Nu får vi möjlighet att tillsammans utveckla en ny standard för branschen. Vi ser verkligen framemot den fortsatta resan tillsammans med Göteborgs Stad, säger Peter Mossbrant, vd för Derome Hus.

Företrädare för Derome och lokalförvaltningen undertecknade nyligen kontraktet om samarbetet.


Vad händer nu?
Inför att bygget av fossilfria förskolan Hoppet ska dra igång under senhösten på Backa kyrkogata, trappar lokalförvaltningen upp tempot att välja ut projektörer och konsulter utifrån de intresseanmälningar som kommit in från byggbranschen att delta i projektet.

– Innan sommaren sätts samverkan igång mellan alla deltagare i projektet och projektering räknar vi kommer att inledas direkt efter semestern, menar Anders Hall.

Hoppet ska stå färdigt 2021, samma år som Göteborg fyller 400 år.



Källa: Göteborgs stad