Grow i Solna strand fullt uthyrt


2019-06-05

Grow i Solna strand.
Bild: Carbon white/Tham & Videgård
Grow i Solna strand.

Humlegårdens nya kontorsfastighet Grow i Solna strand närmar sig färdigställande, inflyttningen påbörjas efter sommaren. Intresset har varit mycket stort och alla lokaler är nu uthyrda. Satsningen är ett viktigt steg i arbetet med att skapa dynamiska, attraktiva stadskvarter och tillföra moderna kontorslokaler och service som stärker kundernas verksamheter.

Grow erbjuder toppmoderna kontorslokaler om 25 000 kvm. Fastigheten är nu fullt uthyrd sedan avtal tecknats med mjukvaruföretaget Qlik avseende lokaler om 337 kvm med inflyttning i november 2019. Övriga hyresgäster är Arbetsförmedlingens huvudkontor, Technopolis co-workingkoncept UMA Solna Strand, Key Solution och DNV GL. I entréplanet etablerar K-Märkt en restaurang med spännande hållbarhetsprofil som stärker området och gör gatuplanet levande och inbjudande. Inflyttningen påbörjas efter sommaren och pågår året ut.

– Responsen i samband med uthyrningen av Grow har varit mycket positiv och bland de kommande etableringarna finns verksamheter som lämnar lägen i Norrort och innerstaden till förmån för Solna strand. Nu ligger vi i startgroparna för att påbörja ett nytt kontorsprojekt om 70 000 kvm i området, vilket blir nästa steg i utvecklingen av kvarteret, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.


Höga ambitioner kännetecknande för Grow
I Grow står mötet mellan människor och flexibilitet för verksamheterna i centrum. Här lyser de långa korridorerna med sin frånvaro. Genom innovativa planlösningar, stora ljusinsläpp, utblickar åt flera håll och gröna takterrasser skapas en trivsam miljö.

Humlegården utvecklar även ytorna mellan byggnaderna och skapar gröna ytor, trevliga stråk, utegym och mötesplatser. Ambitionerna är höga och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Omsorg om detaljerna och satsningen på gedigna material bidrar till en hållbar, attraktiv och funktionell miljö. Ett exempel är fasadens handgjorda tegel som murats upp på plats. Arkitekter är de prisbelönta Tham & Videgård.


Så bidrar Humlegården till området
Flera satsningar har gjorts i det stråk som sträcker sig från Swedbanks HQ i Sundbyberg till Grow i Solna strand. Här erbjuds moderna kontor, utmärkta kommunikationer, fyrstjärniga Grow Hotel, närservice och välbesökta restauranger, som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.

– Genom Grow levererar vi ett starkt kunderbjudande i ett attraktivt område, där lokalerna verkligen kan stödja verksamheterna och bidra till arbetsglädje. Satsningen är också ett tydligt bidrag till stadskvarteret genom att vi satsar på både byggnadernas utformning, ett spännande restaurangkoncept i entréplan och förstås även arbetet med stråken mellan husen, säger Maria Lidström.



Källa: Humlegården