Serneke bygger bostäder i Näsby Slottspark i Täby


2019-06-10

Illustration över Norra Parkens exteriör.
Bild: Niam AB
Illustration över Norra Parkens exteriör.

Serneke Bygg har tecknat entreprenadavtal med Niam AB för byggnation av 54 bostäder i Näsby Slottspark i Täby.

I parken runt Näsby slott i Täby utanför Stockholm ska drygt 300 bostäder växa fram i tre områden, Södra respektive Norra Parken samt Strandängarna. De 54 bostäder som Serneke ska bygga, både i form av flerfamiljshus och parhus, ligger i området Norra Parken. Entreprenadkontraktet är en fortsättning på ett samverkansavtal mellan Serneke och Niam. Byggnationen startar omgående och första etappen ska enligt planen stå klara under 2020.

– Det har varit ett nöje att få utveckla bostäder i dessa speciella omgivningar i samverkan med vår nya kund Niam. Vi ser fram emot att få komma igång med entreprenaden och få leverera en så högklassig produkt som dessa bostäder utgör, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke Bygg.

– Att få sätta igång den första etappen av bostäder i Näsby Slottspark är fantastiskt. Jag är väldigt stolt över alla inblandade i projektet. Genom ett samarbete med Serneke får vi en mycket kompetent bostadsbyggare som tillför mycket erfarenhet till projektet, säger Catharina Nordenberg, projektutvecklare på Niam.



Källa: Serneke