Kurserna som ska hjälpa byggföretagen att täcka behovet av platschefer


2019-06-12

Kompetensutveckling för byggbranschen. Nackademin startar kurser för platschefer.
Bild: Nackademin
Kompetensutveckling för byggbranschen. Nackademin startar kurser för platschefer.

Det råder stor kompetensbrist på platschefer inom byggbranschen. Till hösten kan byggföretag skicka medarbetare på kurser hos Nackademin för att täcka kompetensbehovet av platschefer. Kurserna vänder sig till yrkesverksamma arbetsledare, entreprenadingenjörer och projektledare som vill fördjupa sina kunskaper inom ledarskap, juridik, arbetsmiljö eller byggplanering.

Nackademin har bedrivit kvalificerad utbildning för byggbranschen i över 20 år. Hösten 2019 startar Nackademin en YH-utbildning som leder till yrkesrollen platschef. I samband med detta kommer det även finnas möjlighet att läsa enstaka kurser inom utbildningen för den som vill bygga på sin kompetens för att klara rollen som platschef. Med kurserna vill Nackademin hjälpa byggföretagen att kompetensutveckla sina medarbetare för att kunna svara mot dagens och framtidens behov av platschefer, men även individen att klättra inom byggbranschen.

Kurserna är fyra till nio veckor långa och upplagda med en till två träffar i veckan så att kursdeltagarna ska kunna kombinera studierna med jobb. För den som läser samtliga kurser och kombinerar detta med visst praktiskt arbete som platschef kan man få en examen som platschef.

För den som väljer att avancera till platschef finns det goda karriärmöjligheter då det finns en stor variation på olika typer av företag och projekt i olika storlekar där platschefens kompetens behövs.


Kurserna för platschefer som startar på Nackademin hösten 2019:
Ledarskap för platschefer – 6 veckor
Byggplanering, ekonomistyrning och uppföljning för platschefer – 9 veckor
Juridik för platschefer – 7 veckor
Kvalitet, miljö och arbetsmiljö för platschefer – 4 veckor



Källa: Nackademin