Fler vill bygga staket och plank i sommar


2019-06-20

Staket och plank än någonting fler vill villaägare bygga allt mer av. Från år 2016 till idag har intresset för att bygga staket och plank mer än tredubblats. Det visar ny statistik över levererade byggbeskrivningar från branschorganisationen Svenskt Trä.

– Det är alltid lika kul att se att statistiken för sålda och distribuerade byggbeskrivningar ökar mot sommaren varje år. Trä är ju ett mångsidigt material med ett stort antal användningsområden och det är allt fler som intresserar sig för att bygga med trä, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

Gemensamt för tidigare års sommarperioder och årets försommar är att intresset för byggbeskrivningen Staket och plank ökar för varje år som går. Förra året hade Sverige en minst sagt varm sommarperiod, men trots värmen var många i Sverige ute i trädgården och byggde i trä. Det byggdes då främst altaner och trädäck på mark, men även fler staket och plank än tidigare år.

– Ökningen kan bero på flera saker. Med hjälp av lättillgängliga instruktioner för hur du bygger rätt i trä kan fler bygga sitt staket eller plank själva. Våra byggbeskrivningar hjälper många händiga personer att komma igång och slutföra sina olika byggprojekt och ger även hantverkaren alla detaljer de behöver, säger Johan Fröbel.

Statistiken är för sålda och distribuerade byggbeskrivningar från Svenskt Trä för perioden 2018 05 01 – 2018 09 01 samt för perioden 2019 03 01 – 2019 05 09.



Källa: Svenskt Trä