Magnolia Bostad säljer två projekt till HEBA


2019-06-21

Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av 227 boenden i Norrtälje och Åkersberga till HEBA Fastighets AB. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 670 miljoner kronor.

– Vi ser med stor glädje fram emot vårt nya samarbete med HEBA, i vilket vi tillsammans kommer att utveckla hållbara och trygga boenden, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör 

Projektet Norrtälje Hamn i Norrtälje avser ett kvarter i en ny stadsdel där kommunen utvecklar ett gammalt hamn- och industriområde till nya bostadskvarter vid Norrtäljevikens vatten och i direkt anslutning till den gamla stadskärnan. Projektet består av 80 vårdbostäder samt fyra korttidsboenden som kommer att hyras av Attendo och 83 hyresrättsbostäder. Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och färdigställande beräknas ske under början av 2022.

Projektet Täljöviken i Åkersberga omfattar ett vårdboende om 60 vårdbostäder som kommer att hyras av Ambea samt en förskola som kommer att hyras av Tellus. Projektet Täljöviken som ligger inom ett område med närhet till natur och vatten är ett av de projekt som ingick i Magnolia Bostads förvärv av Svenska Vårdfastigheter 2017. Färdigställande beräknas ske våren 2021. Försäljningen av projektet Täljöviken är villkorad av en inskrivningsåtgärd.

Magnolia Bostad kommer att driva projekten fram till dess att samtliga delar är klara för inflyttning.



Källa: Magnolia Bostad