Sizes tillverkar 108 hyreslägenheter åt BJC Group i Kungsbacka


2019-06-26

Bild: ABAKO Arkitekter

Trähustillverkaren Sizes har tillsammans med mark- och fastighetsutvecklaren BJC Group tecknat ett entreprenadavtal för uppförandet av 108 hyreslägenheter i Kungsbacka. Husen med stomme i massivträ tillverkas enligt Sizes industriella koncept som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.

I området Kolla Parkstad i Kungsbacka utvecklar BJC Group ett bostadskvarter med totalt 108 hyreslägenheter i hus med fyra våningar, motsvarande cirka 5 600 kvm BOA samt 500 kvm LOA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerfamiljshus i trä kan projektet genomföras effektivare jämfört med traditionella projekt.

– Vi är stolta över att få tillverka moderna och klimatsmarta bostäder åt BJC Group i det spännande området Kolla Parkstad. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta BJC Groups projektspecifika behov och önskemål om variation i gestaltning, säger Carina Ståhl, VD för Sizes.

– Vårt samarbete med Sizes innebär att vi kan erbjuda våra kunder kvalitativa och attraktiva bostäder som samtidigt går i linje med våra höga miljöambitioner, säger Daniel Bruun, VD för BJC Group.



Källa: Sizes