HEBA säljer två fastigheter i Farsta för 290 miljoner kronor


2019-06-26

HEBA har idag tecknat avtal om överlåtelse av Idö 1 och Svärdsö 1 i Farsta, båda upplåtna med tomträtt, till Fastighets AB Senator. Affärerna genomförs som bolagsaffärer med tillträden planerade till oktober 2019.

Byggnaderna på fastigheterna omfattar 155 lägenheter om totalt 9 706 kvadratmeter och 649  kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 290 miljoner kronor och uppgår preliminärt till cirka 219 miljoner kronor. På tillträdesdagen kommer HEBA, utöver köpeskillingen, att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 57,6 miljoner kronor.

 

Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2018/19 med ca 4,8 procent. Reserverad skatteskuld kommer att återföras och innebär en skatteintäkt om cirka 45 miljoner kronor.

HEBA har ett omfattande ROT- och nybyggnadsprogram som medför stora investeringar.

– Genom försäljningarna får vi möjligheter till att ytterligare öka vår nyproduktion av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson, vd för HEBA Fastighets AB.



Källa: HEBA Fastighets AB