1 000 sommarjobbare hos Rikshem


2019-06-27

Bild: Rikshem

Varje år får ungdomar i Rikshems orter möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden genom företagets sommarjobbsprojekt. Sedan starten 2012 har över 1 000 ungdomar anställts för att sommarjobba i Rikshems områden och i sommar arbetar 148 ungdomar med att göra fint i bostadsområdena.

Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder Rikshem sommarjobb för ungdomar som bor i företagets bostadsområden. I år har ansökan även öppnats upp för ungdomar som inte bor i Rikshems områden, vilket har resulterat i rekordmånga ansökningar.

– För ungdomarna innebär sommarjobbet nya vänner och kontakter, säger Petter Jurdell, Affärs- och hållbarhetsutvecklingschef på Rikshem.
– Genom att öppna upp ansökan även för de som inte bor i våra områden gör vi det möjligt för ungdomar från olika områden att mötas. Att komma ut på arbetsmarknaden tidigt, lära sig samarbeta och träffa nya människor är en viktig del i utvecklingen och förberedelserna för arbetslivet.

Genom projektet får ungdomar i åldern 16-19 år möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden och samtidigt öka engagemanget för det egna bostadsområdet. Många av ungdomarna kommer tillbaka för jobb under flera somrar. I år erbjuds sommarjobb i Umeå, Luleå, Östersund, Norrköping, Nyköping, Helsingborg, Västerås, Uppsala, Södertälje och Storstockholm.



Källa: Rikshem