IKEA strålar samman med SVEA Solar – gör solenergi tillgänglig för många fler


2019-06-27

IKEA ingår partnerskap med SVEA Solar, som blir partner för lanseringen av solceller på den svenska marknaden.
Bild: IKEA
IKEA ingår partnerskap med SVEA Solar, som blir partner för lanseringen av solceller på den svenska marknaden.

I maj månad gick IKEA ut med nyheten om att en säljstart av solceller i Sverige kommer att ske efter sommaren 2019. Nu meddelar IKEA att det blir SVEA Solar som blir partner för lanseringen av solceller på den svenska marknaden.

 IKEA och SVEA Solar delar såväl värderingar som synen på vikten av en enkel och prisvärd solcellsinvestering, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA-koncernen i Sverige.
– Tillsammans ska vi möjliggöra för de många människorna i Sverige att kunna producera el från solen där hemma, en investering som är bra för både klimatet och plånboken.

Erfarenheten från andra marknader har lärt IKEA att samarbete är vägen framåt. IKEA är expert på detaljhandel, livet hemma och omsorg för kunden, medan SVEA Solar är expert på solenergi, installation och all tillhörande teknik. Samarbetet och partnerskapet mellan IKEA och SVEA Solar innebär att kunden får det bästa av två världar, utifrån respektive bolags expertis.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi nu äntligen kan berätta om vårt samarbete med IKEA, säger Björn Lind, styrelseordförande och medgrundare, SVEA Solar.
– För oss som specialister på solenergi ser vi samarbetet med IKEA som en stor injektion i vår fortsatta tillväxt, men framför allt ser vi att samarbetet banar väg för en betydande tillväxt av solceller i Sverige, där vi ger var och en möjligheten att med en prisvärd investering bidra till omställningen mot en mer hållbar framtid.

SVEA Solar kommer att ta hand om och ansvara för allt, från att erbjuda rätt lösning och offert för varje kund, till att anläggningen är färdiginstallerad på taket - redo att producera förnybar el. I SVEA Solars app kan kunden sedan enkelt följa hur solcellssystemet presterar och samtidigt få en bra överblick av bland annat besparingar och positiv klimatpåverkan. IKEA bidrar med kunskap om hur man kan förbättra livet hemma, når ut till intressenter och står som garant för affären så att kunden kan känna sig trygg hela vägen.

Solcellsprodukterna kommer att heta SOLSTRÅLE och målsättningen är att IKEA tillsammans med SVEA Solar ska vara ledande på marknaden vad gäller kvalitet, garantier och enkelhet - till ett pris som gör solenergin tillgänglig för många fler.

IKEA har ambitiösa hållbarhetsmål till 2030, som bland annat innebär att inspirera kunderna till att leva mer hälsosamma och hållbara liv, att IKEA ska bli klimatpositiva och cirkulära - och fortsätta ha en positiv social påverkan på alla i sin värdekedja.

Säljstart sker under tredje kvartalet 2019.



Källa: IKEA