LINK arkitektur rekryterar Ylva Åborg


2019-06-28

Ylva Åborg ny gruppchef och bitr. avdelningschef på LINK arkitektur.
Bild: Malin Nerby
Ylva Åborg ny gruppchef och bitr. avdelningschef på LINK arkitektur.

Ylva tillträder rollen som ny gruppchef och bitr. avdelningschef på LINK arkitektur i Stockholm, efter drygt fem år som partner och kontorschef på Alessandro Ripellino Arkitekter.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Ylva! Hennes ledarkompetens och breda erfarenhet av både inredning, arkitektur, planarbete och fastighetsutveckling kommer att göra sig alldeles utmärkt i hennes nya roll som gruppchef och min högra hand, säger Linda Santesson, avdelningschef i Stockholm.

Utöver Ylvas erfarenhet av att vara partner och kontorschef har hon kompetens om visionsarbeten och detaljplaner inom hållbar stadsbyggnad och bostadsutveckling. Hon har bland annat ansvarat för projektet Kv. Neptun i Västerås, hyresrätter i ett av Sveriges första plusenergihus.

– I projektarbete, både tidiga skeden och genomförande, drivs jag av att hitta synergier mellan projektets olika intressenter. Arkitektur skapas genom samarbete. I min nya roll är jag glad över att vara en del av ett stort kontor med kollegor i både Norge, Sverige och Danmark. Här finns kunskap inom hållbart byggande som inspirerar mig, säger Ylva.

På LINK arkitektur kommer Ylva att ansvara för ett tjugotal arkitekter och ingenjörer med inriktning på kontor, handel och fastighetsutveckling. Hon kommer också att anta rollen som biträdande avdelningschef.

LINK arkitektur har arbetat med fastighetsutveckling, kontor och handel under en längre tid. Två av de mest uppmärksammade projekten är Lidl-butiken i Visby, som blir Sveriges första NollCO2-byggnad samt Kvarteret Hangö, ett kontorshus med mycket höga hållbarhetsmål i Södra Värtan.

Ylva tillträdde som gruppchef och bitr. avdelningschef i Stockholm den 24:e juni.



Källa: LINK arkitektur