Veidekke Bostad förvärvar mark i Höganäs


2019-06-28

Illustration över exteriören.
Bild: Veidekke
Illustration över exteriören.

Höganäs kommun har under de senaste åren arbetat med projektet Tornlyckan som kommer att bli ett nytt bostadsområde i sydöstra Höganäs med cirka 800 bostäder. Inom ramen för utvecklingen av Tornlyckan har Veidekke Bostad förvärvat ett markområde där det kommer att byggas cirka 50 bostadsrätter i två flerfamiljshus.


– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Tornlyckan tillsammans med Höganäs kommun. De bostäder som vi bygger kommer att utgöra den första delen av det nya bostadsområdet som skapas. Vi har en stark tro på området och vi är övertygade om att det kommer att finnas ett stort intresse för dessa bostäder, säger Tony Petäjä, Projektutvecklare, Veidekke Bostad

De nya bostäderna i Tornlyckan är ritade av Arkitektlaget i Helsingborg och den första detaljplanen för hela området antogs i november 2018. Säljstart är planerat till början av 2021 och byggstart beräknas ske i mitten av 2021. Bostäderna byggs nära Friskis & Svettis och Ica. I området finns det även ett gymnasium, en grundskola och ett sportcenter.



Källa: Veidekke