Heimstaden förvärvar lägenheter i Sandviken från Sandvikenhus


2019-07-12

Heimstaden har avtalat om förvärv av åtta fastigheter i Sandviken från Sandvikenhus. Beståndet består av 385 bostadslägenheter med total uthyrningsbar yta om 28 254 kvm. Efter förvärvet kommer Heimstaden att totalt ha 834 bostadslägenheter i Sandviken.

– Vi är mycket glada över att göra detta kompletterande förvärv i Sandviken. Dessa fastigheter utgör ett bra komplement till befintligt bestånd i Sandviken samtidigt ger det oss möjlighet att driva vår existerande förvaltning än mer effektivt och på allvar etablera oss på orten med ett nytt förvaltningskontor. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla beståndet med stort kundfokus samt långsiktigt bidra till utvecklingen av Sandviken som ort, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig på Heimstaden.

– Vi har hittat en köpare som väl uppfyller våra krav vad det gäller långsiktighet och engagemang. Det är en aktör som vi från övriga Sverige ser satsar på såväl nyproduktion som kundnöjdhet och renoveringar av befintligt bestånd. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger Stefan Lundqvist, vd på Sandvikenhus.

Tillträde är planerat till den 1 oktober 2019.

Fastigheterna ligger på adresserna; Kalvdansvägen 1–19, Killingvägen 1–27, Svar-vargatan 7 och 9, Norra Götgatan 12, Hyttgatan 18, Barrsätragatan 19, Storgatan 33, Baldersgatan 4 och Brednäsgatan 19.



Källa: Heimstaden