NCC bygger 121 bostadsrätter i Hyllie, Malmö


2019-08-06

Brf Atleten HSB.
Bild: HSB
Brf Atleten HSB.

NCC ska i samverkan med HSB bygga 121 bostadsrätter i två etapper i expansiva stadsdelen Hyllie i södra Malmö. Uppdraget har ett totalt ordervärde på cirka 230 miljoner kronor.

– Intresset för våra bostäder vid Hyllie Boulevard är stort. Här får de boende det bästa av två världar – ett boende vid ett lugnt parkläge och pulsen i Hyllie på gångavstånd. Lägenheterna i Brf Atleten, som vi utvecklat i nära samverkan med NCC, är populära och vi har redan sålt ett 40-tal lägenheter, säger Caroline Ellberg, projektledare, HSB Projektpartner.

I en första etapp byggs 78 lägenheter i storlekar från mindre ettor med balkong till stora femmor med takterrasser. Husen byggs med prefabricerad stomme i betong, fasad av lättelement med träpanel respektive skärmtegel. I NCC:s uppdrag ingår även att anlägga en innergård med grönska och lekytor samt en parkering i anslutning till bostäderna. Den andra etappen innefattar 43 lägenheter och byggnationen planeras att starta i början av 2020.

– Genom nära samverkan, med en öppen dialog med alla inblandade parter, har vi tillsammans skapat fantastiska bostäder som kommer att bli ett efterlängtat tillskott på bostadsmarknaden i Malmö. Vi ser nu fram emot att få sätta spaden i marken och börja bygga, säger Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Byggstart sker under sommaren 2019 och inflyttning planeras till 2021.

Ordervärdet för hela uppdraget uppgår till cirka 230 miljoner kronor och registreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden.



Källa: NCC