Fristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generation


2019-08-06

Bild: Fristads

Bild: Fristads

Bild: Fristads

Bild: Fristads

Att bära workwear-inspirerade plagg till vardags har slagit igenom stort. Fristads arbetskläder är originalet som har klätt svenska yrkesarbetare sedan starten 1925. Som en hyllning till varumärkets ursprung och historia lanseras nu en off-duty kollektion, Fristads Heritage. I Heritage-kollektionen har man hämtat inspiration från ikoniska arbetsplagg från Fristads arkiv. Plaggen har fått en ny tolkning med modern design, för en mer urban look med streetwear-känsla.

– Vi vill att fler människor ska upptäcka kvalitén och slitstyrkan i våra plagg, samtidigt som vi visar på våra produkters mångsidighet, säger Johannes Bergmann, Product Manager på Fristads.
– Flera av Fristads plagg går lika bra att bära även utanför arbetstid, och det ligger ju även en hållbarhetsaspekt i det. En look som varit aktuell i snart 100 år kommer troligtvis aldrig att gå ur tiden.

Kollektionen består av en manchesterväst som är inspirerad av Fristads klassiska storväst, en murarskjorta baserad på den traditionella hantverkarblusen, en uppdaterad version av den klassiska arbetsjackan med pälsfiberkrage och en workerbyxa i slitstark canvas. De fyra plaggen från Heritage-kollektionen matchas med befintliga arbetskläder som finns under Fristads koncept Original, där man hittar tidlösa plagg ur det ordinarie sortimentet, så som hängslebyxan i FAS-bomull, den rutiga flanellskjortan och pälsfiberjackan.

– I Modeboken: 1900-2000 drar Lotta Lewenhaupt en parallell mellan Fristads och Levi Strauss – att Fristads i Sverige är vad Levi’s är för den amerikanska klädindustrin. Och det ligger såklart någonting i det, säger Jonatan Andersson, Marketing & E-commerce Manager på Fristads.
– Få känner till att Fristads var det första varumärket i Sverige som började tillverka jeans, redan under 1920-talet. Är man först och störst bör man ta ansvar för att föra arvet och yrkeskunskapen vidare till nästa generation.

Fristads Heritage lanseras i en limiterad upplaga den 6 augusti 2019. Plaggen kommer endast att finnas tillgängliga för köp online i Fristads webshop på fristads.com.


Övrig information:
129783-842 Heritage vinterjacka 4125 CYD, 1499 SEK
130155-842 Heritage byxa 2825 CYD, 799 SEK
129782-240 Heritage väst 5025 MAN, 699 SEK
129857-550 Heritage murarskjorta 7125 VL, 599 SEK



Källa: Fristads