Skanska renoverar kontorsbyggnad i Oslo cirka 695 miljoner kronor


2019-08-07

Skanska har tecknat avtal med Entra om att renovera en kontorsbyggnad i centrala Oslo, Norge. Kontraktet är värt cirka 695 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas orderingången för Norden för det andra kvartalet 2019.

Byggnaden är cirka 26 000 kvadratmeter och har höga ambitioner vad gäller digitalisering och flexibilitet samt andra lösningar för kundens hyresgäster. Den äldre kontorsbyggnaden kommer att bli en modern och attraktiv plats som främst kommer att hyras ut till teknologiföretag. Byggnaden kommer att vara planerad för utställningsområden, auditorium, öppna kontorslandskap och restauranger.

Kontorsbyggnaden ska stå färdigrenoverad i juni 2021.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 500 anställda under 2018.



Källa: Skanska